selamat berkunjung ke blog ibnuabdulrahim & semoga mendapat faedah dari blog ni.Sama-samalah kita membantu dalam perkara kebaikan.Apa yg baik itu dari ALLAH & apa yg buruk itu daripada kelemahan ana sendiri tetapi sebenarnya kedua-duanya adalah daripada ALLAH S.W.T.

نويت التعلم والتعليم والتذكر والتذكير والنفع والإنتفاعة والإفادة والإستفادة والدعاء إلى الهدى والدعوة على الخير والحث على التمسك بكتاب الله وسنة رسول الله صلى الله عليه وسلم ولا حول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم

Vivix Shaklee


Diseluruh dunia, para saintis telah telah melakukan pelbagai kajian melibatkan perbelanjaan berbillion dolar bagi mencari kunci kepada hidup yang lebih sihat dan lebih lama. Salah satu kajian yang dijalankan adalah terhadap suatu sebatian yang disebut sebagai Resveratrol. Resveratrol merupakan antara sebatian kumpulan tumbuhan yang dikenali sebagai polyphenol.

 

 
Apakah Fungsi Resveratrol?

Lebih daripada 2,000 kajian mengenai manfaat Resveratrol terhadap kesihatan telah dilakukan di seluruh dunia, antara yang boleh dilihat  adalah seperti berikut:

 1. “Resveratrol didapati bertindak sebagai antioksidan dan antimutagen. Ia juga merupakan agen pencegah kanser yang sangat berpotensi”.

  -Kajian dilakukan oleh Meishiang Jang et. Al daripada University of Iowa, serta diterbitkan dalam Jurnal Science.

 2. “Resveratrol meningkatkan kesihatan dan kelangsungan hidup tikus yang diberi diet tinggi kalori berbanding tikus yang tidak diberikan resveratrol”.

  -Kajian oleh Joseph A. Baur et.al daripada Havard Medical School serta diterbitkan di dalam Jurnal Nature .

 3. “Resveratrol mempunyai peranan proaktif dalam melawan atherosclerosis dan coronary heart disease”.

  -Kajian oleh Cecil R. et al. yang diterbitkan dalam Jurnal Clinica Chimica Acta .

 4. “Resveratrol meningkatkan fungsi Mitochondrial dan sebagai pelindung dalam melawan penyakit metabolik”. Mitchondrial adalah proses pembentukan Mitochonrion baru di dalam sel. Mitochonrion adalah kunci kawal selia aktiviti metabolik sel serta ia merupakan struktur kumpulan sel penting di dalam memusnahkan radikal bebas

  -Kajian oleh Marie Lagouge et al. yang diterbitkan dalam Jurnal Cell Press.

 5. “Resveratrol didapati berjaya merencatkan pertumbuhan sel kanser payudara manusia”.

  -Kajian oleh Runqing Lu et. Al. yang diterbitkan dalam Jurnal Cellular Physiology.

 6. “Resveratrol mengandungi kesan positif terhadap saraf, hati, tumor, sistem kardioveskular, anti keradangan serta agen anti penuaan”.

  -Artikel oleh Catalina dan Isabel yang diterbitkan dalam Jurnal Molecular Nutrition.

 7. “Resveratrol bertindak sebagai agen antiplatelet”.

  -Kajian oleh Bertelli AA et. Al. daripada University of Milan Italy dan diterbitkan dalam Jurnal Europe PubMed Central.

 8. “Resveratrol bertindak sebagai agen Chemoprevention yang dibuktikan dapat merencatkan perkembangan tumor. Selain itu terdapat juga bukti bahawa resveratrol mampu mencegah atau melambatkan bermulanya pelbagai jenis kanser, penyakit jantung, kecederaan iskemia, keradangan patologi dan jangkitan virus”.

  -Artikel oleh Shankar et al. daripada University of Texas dan diterbitkan di dalam Jurnal Europe PubMed Central


   

  Revolusi Resveratrol Di Dalam Vivix

  Resveratrol boleh ditemui pada anggur merah, tumbuhan Knotweed jepun dan Cina, di dalam wain merah, buah-buahan beri dan kekacang. Setelah melakukan kajian beberapa tahun, saintis Shaklee melangkah setapak ke hadapan di dalam penyelidikan Resveratrol dengan menggabungkan resveratrol bersama-sama sebatian polyphenol lain daripada tumbuhan yang mempunyai kromoson extra bagi menghasilkan “Vivix” seterusnya mencetuskan sebuah penemuan baru di dalam menentang penuaan sel.

  Melalui gabungan Polygonum Cuspidatum extrak, Muscadine Grape extract, Purple Carrot Extract dan European Elderberry Extract, satu dos vivix sehari selama 30 hari membekalkan kuantiti resveratrol yang boleh ditemui di dalam 3000 gelas wain merah. Kombinasi ramuan resveratrol dan sebatian polyphenol lain di dalam vivix telah dikenal pasti menerusi kajian makmal memberikan 10kali ganda lebih efektif daripada resveratrol tunggal sahaja.


   

  Impak Vivix Terhadap 4 Kunci Mekanisme Penuaan Sel

  Menerusi kajian makmal yang dilakukan, vivix dapat memberi impak keberkesanan terhadap 4 kunci penting iaitu:

  Vivix juga turut menyokong:

   

   Harga Vivix

  Perbaiki semula DNA dan sel anda melalui hasil penyelidikan saintifik yang telah mencetuskan fenomena baru di dalam penyelidikan Resveratrol. Setiap botol  mengandungi 150ml dan hanya perlu diambil 1 sudu teh sehari. Setiap botol boleh bertahan 30 hari dan ia membekalkan anda dengan kuantiti Resveratrol yang boleh ditemui di dalam 3,000 gelas wain merah. (Jangan risau, vivix tidak dibuat daripada wain merah ye, tetapi daripada gabungan extrak anggur Muscadine, lobak ungu, Elderberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum)

  RM 380 + RM22.80 (GST 6%) + RM10 (Postage)

  = 412.80 sahaja


   

   

   


teruskan pembacaan anda

Kalamullah

Islam © 2008 Template by:
jan_ihq