selamat berkunjung ke blog ibnuabdulrahim & semoga mendapat faedah dari blog ni.Sama-samalah kita membantu dalam perkara kebaikan.Apa yg baik itu dari ALLAH & apa yg buruk itu daripada kelemahan ana sendiri tetapi sebenarnya kedua-duanya adalah daripada ALLAH S.W.T.

نويت التعلم والتعليم والتذكر والتذكير والنفع والإنتفاعة والإفادة والإستفادة والدعاء إلى الهدى والدعوة على الخير والحث على التمسك بكتاب الله وسنة رسول الله صلى الله عليه وسلم ولا حول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم

Ahad, 17 Mei 2009

MUNAJAT SEMPENA IMTIHANYa ALLAH bantulah aku dalam menjawab soalan imtihan ini ya ALLAH.Berilah aku kefahaman apabila membaca soalan ya ALLAH.Mak&AyahKu mengharapkan yg terbaik dari aku.Sesungguhnya aku tak mampu dengan usahaku semata-mata melainkan dengan pertolongan darimu ya ALLAH.Dengarlah rintihan hambamu ini ya ALLAH.Jauhkanlah aku dari perkara yg boleh melupakan,perkara yg boleh melalaikan,perkara yg boleh menjatuhkan aku ke dalam jurang api nerakamu ya ALLAH.YA ALLAH engkau tetapkanlah suatu yg terbaik untuk aku.Maqbulkanlah segala doa-doaku.Ampunkanlah segala dosa-dosaku.Hanya pada engkau aku bermohon ya ALLAH tuhan sekelian alam.

اَللَّهُمَّ إِنِّيْ أَسْأَلُكَ فَهْمَ النَّبِيِّيْنَ وَحِفْظَ الْمُرْسَلِيْنَ وَالْمَلاَئِكَةِ الْمُقَرَّبِيْنَ. اَللَّهُمَّ اجْعَلْ لِسَانِيْ عَامِرًا بِذِكْرِكَ وَقَلْبِيْ مَلِيْئًا بِخَشْيَتِكَ، إِنَّكَ عَلَى مَا تَشَاءُ قَدِيْرٌ.

Maksudnya: “Ya Allah! Aku memohon daripadaMu kefahaman para nabi, ingatan para rasul dan malaikat terhampir. Ya Allah! Jadikanlah lidahku basah dengan zikir kepadaMu, hatiku dipenuhi dengan takut kepadaMu. Sesungguhnya Engkau maha berkuasa di atas segala apa yang Engkau kehendaki.

0 comments:

Kalamullah

Islam © 2008 Template by:
jan_ihq